Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Beeldend Vaardig - Module 2: Textiel

Op 02-11-2021 tot 23-11-2021

Zin om een verdieping te maken in je eigen creatieve en beeldende mogelijkheden? De training Beeldend Vaardig is gericht op het vergroten van eigen beeldende vaardigheden. Bovendien krijg je tips en ideeën hoe je de verschillende technieken voor je lessen in je klas kunt inzetten. De trainingen worden gegeven vanuit een procesgerichte didactiek. 

 

Module 2 Textiel

Technieken met vezels en draden: Elke dag dragen we textiel. We slapen ertussen, drogen ons ermee af, kleden ons ermee. Maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? D.m.v. experimenteren, ontdekken en ontrafelen vinden we de antwoorden. Allerlei technieken komen langs. Je maakt een keuze uit vilten, haken en weven. Structuren, texturen, kleur... de eigenschappen van de materialen geven tal van uitnodigende toepassingen.

Oppervlaktetechnieken 1: Textiel is er in allerlei variaties. Effen of bedrukt? Hoe zijn die variaties gemaakt? Met allerlei druk- en reserveringstechnieken krijgt het oppervlak een nieuwe dimensie. We gaan ermee aan de slag en ontdekken een scala aan mogelijkheden!

Oppervlaktetechnieken 2: Textuur, kleur en bewerking. Glad, harig, glimmend: elk oppervlak vertelt je iets, maar wat doe je ermee en hoe kun je dat beïnvloeden? De eigenschappen van de materialen geven tal van uitnodigende toepassingen. We borduren hier letterlijk op voort, maar natuurlijk op nog meer manieren.

Open Atelier: de vierde avond werk je vanuit je eigen fascinatie met het aangebodene uit de eerdere avonden. Er is dan tijd voor verdieping en / of verbreding; hetzij voor je eigen vaardigheden, hetzij voor een vertaalslag naar de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan: Hoe betrek ik kunst bij mijn lessen? Hoe laat ik het werk van de leerlingen het best tot z’n recht komen? Hoe stel ik een leerlijn samen?

Data Dinsdagavond 2, 9, 16, 23 november 2021
Tijden 19.30 – 21.30 uur
Trainer Bertina Slettenhaar e.a.
Locatie De Steiger 206, Almere Haven
Kosten Prijs voor 1 module: € 150,-*
Prijs voor 2 modules: € 250,-*
Iedere extra module: 120,- per module*
Totaalpakket 4 modules: € 440,-*

*Inclusief materialen
Uiterlijke inschrijfdatum 15 oktober 2021
Voorwaarden Bij inschrijving ben je betalingsplichtig, ook als je later besluit (om welke reden dan ook) niet mee te doen.
Extra informatie Je kunt je inschrijven voor één of meer modules naar keuze.
Elke module bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.
Deelnemers die voor drie modules of meer inschrijven hebben voorrang.