Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Beeldend Vaardig - Module 1: Tekenen en schilderen

Op 01-09-2021 tot 22-09-2021

Zin om een verdieping te maken in je eigen creatieve en beeldende mogelijkheden? De training Beeldend Vaardig is gericht op het vergroten van eigen beeldende vaardigheden. Bovendien krijg je tips en ideeën hoe je de verschillende technieken voor je lessen in je klas kunt inzetten. De trainingen worden gegeven vanuit een procesgerichte didactiek. 

 

Module 1 Tekenen en schilderen

Tekentechnieken: Er kan veel meer dan je denkt! Lijn, vlak, kleur, beweging en structuur zijn begrippen die aan de orde komen als we met diverse tekenmaterialen aan de slag gaan. Combinaties van materialen zorgen voor nieuwe beeldende mogelijkheden.

Schildertechnieken 1: We gaan ontdekken wat je allemaal met verf kunt doen. Kleur is daarbij natuurlijk een belangrijk element. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan creatieve mogelijkheden en inspirerende onderwerpen.

Schildertechnieken 2: deze bijeenkomst zoomen we nog meer in op schildertechnieken en komen vak aspecten aan de orde. We oefenen met reflectie, erfgoed en differentiatie en worden ons bewust van de samenhang.

Open atelier: de vierde avond werk je vanuit je eigen fascinatie met het aangebodene uit de eerdere avonden. Er is dan tijd voor verdieping en / of verbreding; hetzij voor je eigen vaardigheden, hetzij voor een vertaalslag naar de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan: Hoe betrek ik kunst bij mijn lessen? Hoe laat ik het werk van de leerlingen het best tot z’n recht komen? Hoe stel ik een leerlijn samen?

Data Woensdagmiddag 1, 8, 15 en 22 september 2021
Tijden 15.00 – 17.00 uur
Trainer Bertina Slettenhaar e.a.
Locatie De Steiger 206, Almere Haven
Kosten Prijs voor 1 module: € 150,-*
Prijs voor 2 modules: € 250,-*
Iedere extra module: 120,- per module*
Totaalpakket 4 modules: € 440,-*

*Inclusief materialen
Uiterlijke inschrijfdatum 26 augustus 2021
Voorwaarden Bij inschrijving ben je betalingsplichtig, ook als je later besluit (om welke reden dan ook) niet mee te doen.
Extra informatie Je kunt je inschrijven voor één of meer modules naar keuze.
Elke module bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.
Deelnemers die voor drie modules of meer inschrijven hebben voorrang.