Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Beeldend Vaardig

Op 13-01-2020 tot 16-03-2020

Deze training is gericht op het vergroten van de eigen vaardigheden, met een vertaalslag naar de eigen klassensituatie. Er wordt gewerkt vanuit een procesgerichte didactiek.

 

Module 1 tekenen

Tekentechnieken: Lijn, vlak, kleur, beweging en structuur zijn begrippen die aan de orde komen als we met diverse tekenmaterialen aan de slag gaan. Er kan zo veel meer dan je denkt. Combinaties van materialen zorgen voor nieuwe beeldende mogelijkheden.

Schildertechnieken: We gaan ontdekken wat je allemaal met verf kunt doen. Kleur is daarbij natuurlijk een belangrijk element. Daarnaast wordt aan creatieve mogelijkheden en inspirerende onderwerpen ruimschoots aandacht besteed.

Module 2 textiel

Technieken met vezels en draden: We hebben het elke dag aan: textiel. We slapen ertussen, drogen ons ermee af, kleden ons ermee. Maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? D.m.v. experimenteren, ontdekken en ontrafelen vinden we de antwoorden. Allerlei technieken komen langs. Je maakt een keuze uit vilten, haken en weven. Structuren, texturen, kleur... de eigenheden van de materialen geven tal van uitnodigende toepassingen.

Oppervlaktetechnieken: Effen, bedrukt of harig? Textiel valt altijd te bewerken. Door technieken zoals borduren, knippen en stempelen op een andere manier te benaderen, krijgt het oppervlak een nieuwe dimensie.

Module 3 handvaardigheid

Papiertechnieken: Bekende en onbekende kanten en eigenschappen van papier komen aan de orde: knippen, plakken, vouwen, spiegelen en ga zo maar door. Soorten, maten en variëteiten passeren de revue. Plat of ruimtelijk... er zijn talloze interessante toepassingen.

Technieken met construeren en verbinden: Verbindingen maken constructies mogelijk. Verschillende combinaties worden onderzocht. De diversiteit aan materialen waar we mee aan de slag gaan geeft een groot scala aan keuzemogelijkheden.

 Data Module 1: maandag 13 en 20 januari 2020
Module 2: maandag 3 februari en 10 februari 2020
Module 3: maandag 9 en 16 maart 2020
 Tijd  19.30 – 21.30 uur
 Trainer  Bertina Slettenhaar e.a.
 Locatie  Nader te bepalen
 Kosten  

1 module  € 80,-

2 modules € 150,-

3 modules € 200,-

inclusief materialen
 Inschrijfdatum  Voor 31 december 2019
 Voorwaarden Bij inschrijving ben je betalingsplichtig, ook als je later besluit (om welke reden dan ook) niet mee te doen.
 Extra informatie Je kunt je inschrijven voor één, twee of drie modules. Elke module bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers die op drie modules inschrijven hebben voorrang.